Strandgade 10A

1401 København K
12.500.000
216 kvm / 9 værelser
  • TypeEjerlejlighed
  • Kvm216
  • Værelser9
  • Udbetaling625.000
  • Pris12.500.000

Beskrivelse

Huset er i dag opdelt i 3 lejligheder, men er oprindeligt en stor lejlighed. Dette gør, at huset kun har én bopælspligt. ~
Adressen er Strandgade 10A, kaldet Schottmanns Gård og blev opført i 1668.
I årene 1838-1839 boede Literatus Johan Jørgensen-Jomtou i ejendommen.
Han var en særling, der havde prøvet kræfter med så forskellige erhverv som bl.a. væversvend, journalist og skriftstøber. Fra 1835 havde han fået kronprins Christian Frederiks bevågenhed, og da denne blev konge (Christian 8.) fik Jørgensen-Jomtou en anseelig understøttelse, som dennes betroede rådgiver.
Da Christian VIII imidlertid døde i 1848 røg rådgiveren ud i kulden, og udløste en nærmest sygelig bitterhed, der endte med en dom for majestætsfornærmelse. Jørgensen-Jomtou endte sine dage som en blandt flere af Københavns originaler.
Schottmanns Gård ligger mindre end 100 meter fra Christians Kirke, og ikke meget længere fra Knippelsbro og Christianshavns hyggelige kanaler, så man kan ikke bo mere centralt.
Du skal ind i gården for at finde dette smukke byhus, som falder fuldstændigt ind i kvarterets historiske og sjælfulde omgivelser.
Gården er grøn med træer og buske, de gamle vægterlamper falder helt naturligt ind i husets tidslomme.
De mange kvadratmeter i huset, er fordelt på fire etager. Nuværende ejer har benyttet og opdelt det til 3 lejligheder. Dermed kan familiens unge mennesker have egne lejligheder med køkken og bad, og forældrene kan have en dejlige stor lejlighed, evt. uden at skulle tage bopælspligten på den.

Lejlighed 1: Stuen består af lille lejlighed med to værelser, soveværelse, spisekøkken og badeværelse.
Lejlighed 2: første og anden salen er den store lejlighed med stor stue, køkken alrum, 2 soveværelser, et stort walk-in-closet samt et dejligt stort badeværelse med badekar på løvefødder.
Lejlighed 3: Tredje salen har separat indgang fra 10B og består af 2 værelser, køkken med spiseplads samt et badeværelse.

Fra gårdens toppede brosten tager det ingen tid at gå til metroen på Torvegade, mens turen til Indre By kan foregå til fods over Knippelsbro. Der er også meget at foretage sig på Christianshavn, uanset om du er i humør til at høre musik i beboerhuset, drikke cappuccino på en af Sankt Annæ Gades caféer eller få overblik over hele København fra toppen af Vor Frelsers Kirke.

VI HAR KØBENHAVNS BEDSTE M2 TIL SALG & LEJE Vis mere

Detajler

 

Plantegninger

Plantegning nr 1

Lokation